Yanlış tükettiğimiz yiyecekler

Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş Google Plus'da Paylaş

Sağlığınız için doğru beslenmeye özen gösterirken, bazı yiyecekleri yanlış tükettiğinizi biliyor musunuz?

yanlistukettigimizbesinler

İşte, yanlış tükettiğimiz yiyecekler;

1. Siyah çay içmeyen yoktur herhalde. Kimileri çok sevse de, uzmanlar çayla sütün kesinlikle karıştırılmaması gerektiğini belirtiyor. Nedeni ise sütün içerisindeki proteinler, çayın verdiği mineralleri etkisiz hale getirebiliyor.

2. Çilek, içeriğindeki C vitamini ve antioakdisanlarla sağlığınız için birebir. Ancak eğer çileğe bıçak değdiriyorsanız hata ediyorsunuz. Çünkü uzmanlar, çilekte bol miktarda bulunan C vitamininin, ışığa ve oksijene duyarlı olduğunu bu nedenle doğranmadan direkt yendiğinde daha faydalı olacağını belirtiyor.

3. Kansere iyi geldiği bilinen ve sarımsakta bol miktarda bulunan ‘allicin’ adlı enzim, C vitaminin aksine oksijeni ve ışığı seviyor. Uzmanlar, sarımsağı doğradığınız ya da ezdiğiniz zaman, içindeki maddeniz gerçekten aktif olmasını istiyorsanız 10 dakika gibi süre sarımsağı dinlenmeye bırakmanız gerektiğini belirtiyor.

4. Domatesin vitamini kabuğunda değil ısısında... Domates neredeyse tüm öğünlerde tüketilen ve çok sevilen bir sebze. Eğer domatesin içerisindeki likopen adlı enzimden yararlanmak istiyorsanız, domatesi pişirmeli ya da ısıtmalısınız. Böylelikle domatesteki antioksidan miktarı artışa geçiyor.

5. Sağlığa olan etkilerinden dolayı bol bol tüketilen brokoli,eğer kızartılırsa ya da haşlanırsa bir işe yaramıyor. Brokolinin içerisindeki maddelerden faydalanmanın en doğru ve güvenilir yolu, çiğ yemekten ya da buharda pişirmekten geçiyor.

Ana Sayfa Beslenme