Semizotunun pek çok sebzeden daha yüksek oranda omega 3 yağ asidi ve antioksidan içerdiğini biliyor muydunuz? Pek çok yerde yetişebilme özelliğine sahip olan semizotu tam bir şifa kaynağı.
Antioksidan vitaminler olarak kabul edilen A ve C vitaminlerini bol miktarda içeren semizotu bu özelliğiyle ıspanaktan daha fazla antioksidan etkiye sahip. Ayrıca diyet lifi, vitamin ve mineraller açısından da oldukça zengin.
Semizotunun faydaları;
Gözlere çok faydalı ve çeşitli göz hastalıklarında tedavi edici etkisi bulunuyor.
Bağışık sistemini güçlendirir. C vitamini sayesinde bağırsaklarda demir emilimi rahat yapılarak kansızlığa da iyi gelir.
Mide ve bağırsak hastalıklarına fayda sağlar. Bağırsakları yumuşatır ve mide yanmasını giderir.
İdrar söktürür ve kabızlığı gidermeye yardımcı olur.
Kanı temizler.
Sinirleri yatıştırıcı etkisi ile zihin yorgunluğu ve uykusuzluğa iyi gelir.
Böbrek kum ve taşlarını dökmeye yardımcı olur.
Bronşları açarak bronşite iyi gelir.
Kandaki şeker oranını düşürür.
Kilo vermeye yardımcı olur.
Çocuklarda beyin gelişimini destekler.
Kansere karşı koruyucudur.
Uzmanlar semizotunun genelde çiğ tüketilmesini tavsiye ediyor. Çünkü çiğ olarak tüketilen semizotundan çok daha fazla vitamin, mineral ve omega3 alınıyor. Semizotu yemeğinin yanı sıra sarımsaklı salatasını da tüketebilirsiniz.