Karpuz çekirdeğinin faydaları

Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş Google Plus'da Paylaş

Yaz sıcağında en lezzetli serinleme yollarından biri olan karpuzun birçok hastalığın deva olduğu ve iyi bir besin kaynağı olduğu aşikar. Peki karpuz çekirdeğinin de en az karpuz kadar sağlığı faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

karpuzcekirdegininfaydalri

Karpuzun faydaları nelerdir?

İşte karpuz çekirdeğinin inanılmaz faydaları;

Karpuzu çoğunlukla yemekten sonra yeme alışkanlığına sahipseniz, uzmanlar karpuzu aç karnına ve çekirdekleriyle birlikte tüketilmesini öneriyor.

Çünkü karpuz aç karnına ve çekirdekleriyle birlikte yenildiğinde böbreklere ve kalbe müthiş fayda sağlıyor.

Uzmanlara göre karpuzun en kıymetli kısmı çekirdekleri. Karpuz çekirdeği içinde bulunan 'cucurbocitrin' adlı madde kan basıncını düşürmeye yardımcı oluyor. Bunun için karpuzun çekirdeklerini dişlerinizle kırarak tüketmeye çalışın.

Karpuz bu şekilde tüketildiğinde içerisindeki likopen maddesi kalp krizine karşı koruma sağlıyor.

Karpuz çekirdeğinde yüksek oranlarda önemli bazı mineraller de mevcut. Bir fincan kurutulmuş karpuz çekirdeği tüketirseniz günlük magnezyum ihtiyacınızın tamamından daha fazlasını karşılarsınız.

Magnezyum, kan basıncı ve aynı zamanda kan şekeri üzerinde de yararlı bir etkiye sahip. Aynı zamanda karbonhidrat metabolizmasını da düzenlemeye yardımcı olur.

Ana Sayfa Beslenme