HURMANIN FAYDALARI

Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş Google Plus'da Paylaş

İftar sofralarının vazgeçilmezi hurmanin sağlığa olan faydaları saymakla bitmiyor.Özellikle kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği bilinen hurmanın lif ,mineral ve fenol açısında zengin bir meyve olduğu ve birçok meyveden daha fazla minerale ve vitamine sahip olduğu belirtiliyor.

hurmaninfaydalari

Hurma;

• Protein, yağ ve karbonhidrat (üçünü bir arada) içeren tek meyvedir.

• Vücudun yaşlanma belirtilerini azaltır.

• Saf hurma cildi besler, hamilelik ve güneş lekelerini yok eder.Vücttaki yara ve iltihaplara hurma hakiki zeytinyağı ile krem kıvamına getirilip sürüldüğünde fayda sağlıyor.

• İçerdiği demir sayesinde, kansızlığa iyi gelir.

• B1, B2 vitaminlerinin bir arada bulunmasından dolayı karaciğeri kuvvetlendirir.

• Boğaz ağrısına, öksürüğe iyi gelir.

• Kansere ve kalp damar hastalıklarına karşı koruyucudur.

• İçerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik hastalıklarına karşı koruyucu özellik taşır.

•Sindirim sistemini çalıştırır.

Yapılan araştırmalara göre, hurma, hafızayı geliştiriyor, kolesterolü düşürüyor, kanser önleyici antioksidanları ihtiva ediyor, bebeklerin beyin gelişimine önemli katkı sağlıyor, ülsere ve böbrek yetmezliğine fayda sağlıyor, sindirim sistemini düzenliyor.Lohusa gıdası olarakta bilinen hurmanın antiseptik olduğu, lohusalık yaralarını çabuk iyileştiren bir ilaç olduğu, süt artırdığı, bebeği beslediği, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğu ifade ediliyor. Hurmada potasyum miktarı bol olduğu için bebeğin gelişmesini, gürbüzleşmesini, hasta olmamasını sağladığı ifade ediliyor.

İşlenmiş şeker yerine doğal şeker: Hurma başlıklı içerik için tıklayın