Genç kalmayı sağlayan yiyecekler

Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş Google Plus'da Paylaş

Genç kalmanın en sağlıklı ve en ucuz yolu besinler de saklı. Genç ve zinde kalmayı sağlayacak yiyecekleri bilerek tüketmek, vücuda zarar veren yiyeceklerden uzak durmak sağlıklı bir yaşam için şart. Yazın sağlıklı bir vücuda sahip olmak için; uzmanlar tarafından yaşlılığa derman olarak gösterilen yiyecekleri sizler için derledik.

genckalmayisağlayanyiyecekler

Karpuz: Yüksek antioksidan düzeyine sahip olan karpuz, vücutta su kaybını önlüyor. Ayrıca potasyum ve magnezyum açısından yüksek önem taşıyor.

Mükemmel ikili domates ve salatalık: Kansere karşı koruyucu etki oluşturuyor. Lif oranı yüksek olduğu için sindirimi kolaylaştırıyor. Uzmanlar kabuğuyla tüketilmesi konusunda uyarıyor.

Kabak ve havuç: Özellikler yaz kabağı karotenoidler açısından zengin bir besin. Karotenoidler görme kaybını önlemeye yardımcı oluyor. Havuç ise betakaroten ve alfa karoten içeriyor.

Yaban mersini: Yüksek antioksidan özelliğe sahip. Enfeksiyon kaynaklı doku hasarlarını tamir etmeye yardımcı oluyor.

İncir: Taze incir, bağırsak mukozasının tamirinde, kabızlığın giderilmesinde etkili oluyor. Aynı zamanda iyi bir kalsiyum ve potasyum kaynağı olarak biliniyor. Yüksek oranda da lif içeriyor.

Bezelye: Protein, lif ve nişasta bakımından zengin bir besin. Vücuda enerji veriyor ve kasların gelişmesine yardımcı oluyor.

Taze sarımsak: Antioksidan, antiviral, antiseptik ve antibakteriyel bir besin. Bağırsak, solunum ve deri enfeksiyonlarından koruyor. Sağlıklı bir kalp ve dolaşım için önem taşıyor. Aynı zamanda kan basıncını ve kolesterolü azaltıyor.

Ana Sayfa Beslenme