Toprağın kalitesindeki azalma ve tohum mühendisliğinde gelinen nokta, insanları ne yazık ki az seçenek ile karşı karşıya bıraktı. Ancak hala vücudunuzun fonksiyonlarını yerine getirmesini kolaylaştıracak doğal besinler mevcut.
Aloe vera:
Aloe vera adeta sihirli bir doğal gıdadır. 20 mineral, 12 vitamin, 18 amino asit ve 200 bitkisel içeriğe sahiptir. Ayrıca bakteri, virüs ve mantara karşı korunma özellikleri barındırır. Aloe veranın faydaları bununla da bitmiyor. Bu sihirli bitki enfeksiyonları ve eklem ağrılarını rahatlatır. Aralarında ülserin de bulunduğu sindirim sistemi sorunlarını iyileştirir. Kalp krizi ve inme riskini büyük oranda azaltır ve kanserli hücrelerin büyümesinin durdurulmasına yardımcı olur.
Arı poleni:
Polen herşeyden önce zengin bir karoten deposudur. Ayrıca 22 amino asit ve enzim içerir. B, C ve E vitaminleri ile 68'den fazla mineral barındırır. Tüm bu barındırdıkları polenin kanser, diyabet, eklem iltihabı ve depresyon ile mücadelede katkı vermesini sağlar. Ayrıca insanın gücünü ve dayanıklılığını artırır ve enerjisini yükseltir. Konsantrasyonu artıran ve hafızayı güçlendiren polen enfeksiyonlara karşı direnci de artırır.
Maca kökü:
Besin değeri çok yüksek olan maca tam bir amino asit deposudur. Ayrıca B, C ve E vitamini açısından da zengin olan maca demir, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve çinko da içerir. Kansızlık tedavisinde büyük yarar sağlayan maca kronik yorgunluk, stres ve depresyon ile başa çıkılmasında da katkı verir. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını da düzenleyen maca, hafızayı da güçlendiriyor.
Reishi mantarı:
Reishi mantarı tam bir antioksidan depodusur. Aynı zamanda potasyum, niasin, magnezyum, selenyum, bakır ve fosforun yanı sıra B vitamini ile de doludur. Reishi mantarının diğer faydaları arasında alerji, eklem ağrısı ve kanser gibi bağışıklık sistemi kaynaklı sorunlarla mücadele edilmesine yaptığı katkıdır. Aynı zamanda stres ve enfeksiyon ile mücadelede de reishi mantarından yararlanılıyor. Bu arada, reishi mantarının yenmesi önerilmiyor. Ancak çay ve çorbasının yanı sıra kahvesi de üretilmeye başlanmış durumda.
Goji üzümü (Kurt üzümü):
Himalayalara özgü bir bitki olan goji üzümü 18 amino asit, 21 mineral, A, B, C ve E vitaminlerinin yanı sıra büyük bir antioksidan etkisine sahiptir. Ayrıca goji üzümü bağışıklık sistemini güçlendirir, DNA, kalp, göz ve karaciğeri korur ve enfeksiyonları azaltır.
Tatlı su yosunları:
Tam bir protein deposu olan tatlı su yosunu aynı zamanda klorofil zengini bir bitkidir. Demir, çinko, magnezyum, fosfor, kalsiyum ve potasyum yanı sıra tatlı su yosunları tam bir vitamin kompleksi olarak kabul edilir. Diyabet ve kanserle mücadelede etkili olduğu belirtilen tatlı su yosunları ayrıca insülin dayanıklılığını da artırır. Sindirim sorunlarını ortadan kaldırdığı gibi dokuların büyümesini de sağlar.
Hindistan cevizi:
Hindistan cevizi, yağ asitleri kaynağıdır ve bunlar arasında laurik ve kaprilik asit bulunur. Bu yağ asitleri bakterilerin, virüslerin ve mantarların yok edilmesini sağlar. Hindistan cevizi B vitamini deposu olduğu gibi kalsiyum, demir, manganez, magnezyum ve çinko bileşenleri açısından da zengindir. Tüm bu bileşenler insanların bağışıklık sistemini güçlendirir ve nörolojik sorunların tedavisine katkı sağlar. Karaciğeri güçlendiren hindistan cevizi eklem ve kas ağrılarını giderir, bakteri ve parazitleri öldürür diyabet riskini de azaltır. Reflüye de iyi geldiği belirtilir.
Kalp hastalıklarını önleyen gıdalar için tıklayın