Tencerede Yaş Pasta

Canınız pasta yapmak istiyor ama elektirikler kesildi! Hiç dert değil, siz de tencerede yapın pastanızı. Nasıl mı? İşte böyle:

TENCEREDE PANDİSPANYA 

4 orta boy yumurta

1 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı nişasta dahil bir su bardağı un

yarım paket kabartma tozu

PASTANIN KREMASI

5 su bardağı süt

6 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

7 yemek kaşığı şeker

4 yemek kaşığı hindistan cevizi

200 gr.labne peyniri

tencere1

TENCERE KEKİNİN YAPILIŞI

*Yumurta ve şekeri iyice çırpın

*Un ve kabartma tozunu da ilave edip hafifçe tekrar çırpın

*Yağlanıp unlanmış bir kaba kek hamurunuzu dökün.

*Büyükçe bir tencerenin içine keki oturtun

*Kalıbın yarısına gelene kadar su doldurun

*Tencerenin ağzına bir havlu kapatın

*kapağını kapatıp kaynamaya bırakın

*Kaynamaya çıktıktan sonra altını iyice kısın,

*Tencereden gelen tak tak seslerini umursamayın:)

*Kekiniz pişerken kremanızı hazırlayın,bunun için labne ve vanilya haricindeki bütün malzemeleri tencereye koyup karıştırarak pişirin.İlk sıcaklığı geçene kadar bekleyin.ardından labne peynirini ve vanilyasını koyup iyice çırpın.

*25 dakika boyunca ağzını hiç açmayın.

*altını kapattıktan sonra,15 dakikada o şekilde bekleyin bu sürenin sonunda artık kekinizi çıkarabilirsiniz

*Keki çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin ve kekinizi ikiye bölün.

* Keki pişirdiğiniz kabı strech filmle kaplayın. kekin yarısını içine yerleştirin.

*Ortasına kremanın yarısını dökün.

*Üzerine kekin diğer parçasını yerleştirin ve bir kaç saat buzdolabında bekleyin.

*Daha sonra kremanın diğer yarısıyla pastanızın üzerini kaplayın.İstediğiniz gibi süsleyin.

TENCERE PASTASININ PÜF NOKTALARI

*Öncelikle bilinki tencerede kek pişirmek,fırındakinden daha kolaydır.nem oranı yüksek olduğu için kabarması daha fazladır,ve daha yumuşaktır.

*Önemli olan verilen süre içerisinde kekin ağzını hiç açmamaktır.Su koymayıda unutmayın fakat suyu fazla koyarsanız,kaynama esnasında su kekin içine girebilir.