Balkabaklı bisküvili pasta tarifi
Balkabaklı bisküvili pasta, hem yumuşacık hem de tam mevsimine uygun bir tarif. Üstelik hiç pişirme derdi olmadan hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler :
- 4 su bardağı süt
- 7 çorba kaşığı toz şeker
- 7 çorba kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
Kabaklı harç için;
- 2 kg kadar balkabağı
- 2 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 paket bisküvi
- 1 su bardağı ceviz
Üzeri için ;
- Antep fıstığı
- Fındık
- Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Bal kabaklarını küp küp doğrayın.
Bir tencereye kabakları ve üzerine şekeri ilave edip pişmeye bırakın.
Kabaklar piştikten sonra sıcakken ezin ve içerisine parçaladığınız bisküvileri, cevizleri de ilave edin.
Ayrı bir tencerede soğuk sütü, irmiği, şekeri, vanilyayı koyup sürekli karıştırarak pişirin.
Yuvarlak çemberi servis tabağına yerleştirin.
Önce irmikli harcı, soğuduktan sonra da kabaklı harcı üzerine yayın.
Buzdolabında 4-5 saat kadar dinlendirin.
Servis yapmadan önce çemberi çıkarın ve üzerini süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.