Desenli Rulo Pasta

76100cc0714791746868669b1cf62e1a

DESENLİ RULO PASTA

Pandispanya malzemeleri

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi veya vanilya

Ayrıca: 1 tatlı kaşığı kakao

Krema malzemeleri

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı şeker
  • 75 gr. tereyağı
  • Aroma verici olarak, limon kabuğu rendesi veya vanilya

Yapılışı

  • Önce kremayı hazırlayın. Bunun için süt, un ve nişastayı karıştırarak pişirin. Şeker,  tereyağı ve limon kabuğu rendesini ekleyip 2-3 dakika kadar mikserle çırpın. Soğumaya bırakın.
  • Pandispanya için, yumurta aklarını  sarılarından ayırıp köpürene kadar çırpın. Şekeri yavaş yavaş ilave ederek yumurta aklarına yedirin. Daha sonra sarıları teker teker ekleyerek yumurta akına karıştırın. (Ben tamamını mikserle karıştırdım)
  • Un kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini de ekleyip karıştırın.
  • Hamurdan küçük bir çorba kasesi kadar ayırın. Kakaoyu ekleyip hamura yedirin.
  • Kakaolu hamuru küçük bir poşete koyun. Uç kısmını makasla azıcık kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye poşetteki hamurla gelişigüzel leopar deseni çizin.
  • Üzerine kalan sade hamuru, çizgilerin üzerine gezdirerek dökün.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pandispanyayı 9-10 dakika kadar pişirin.
  • Pandispanyayı fırından alıp, bir mutfak örtüsünün üzerine ters çevirin.
  • Yavaşça yağlı kağıdı çekip çıkarın. pandispanyayı yeniden ters çevirip, kremayı sürün. Yani krema desensiz kısma sürülecek.
  • Bir kenarından başlayarak rulo yapın. (Arasına isteğe bağlı muz veya reçel koyabilirsiniz.) Yeniden temiz bir yağlı kağıda sarıp dolaba kaldırın.
  • 2-3 saat sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

1185014_633152206704842_1335222186_n1