Reçelli Pasta Tarifi

_DSC0180REÇELLİ PASTA TARİFİ

Malzemeler

Pandispanya için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Reçelli pelte için:

  • 1 su bardağı taneli vişne reçeli
  • 1 su bardağı su
  • 1 tepeli yemek kaşığı buğday nişastası

Muhallebi için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı (60 gr.)

Hazırlanışı

  • Öncelikle keki hazırlayın: Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın.  Un, kabartma tozu ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın.
  • Yağlanıp unlanmış 26 cm. çapında kalıba döküp, 180 dereceye ayarlanmış soğuk fırına sürün. Üzeri pembeleşene kadar pişirin.
  • Keki kalıptan çıkarıp ayarlı pasta çemberinin içine koyun. Yarım su bardağı sütle keki ıslatın.
  • Muhallebiyi pişirin. Vanilya, şeker ve tereyağını en son ekleyip 1 dakika kadar çırpın.
  • Muhallebiyi kekin üzerine dökün.
  • Son olarak reçeli, suyu ve nişastayı tenceye alıp karıştırarak pişirin.
  • Vişneli pelteyi muhallebinin üzerine döküp soğuyana kadar bekleyin.
  • Soğuduktan sonra buzdolabının alt kısmına koyup en az 4 saat dinlendirin.