Reçelli Pasta Tarifi
REÇELLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler
Pandispanya için:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Reçelli pelte için:
- 1 su bardağı taneli vişne reçeli
- 1 su bardağı su
- 1 tepeli yemek kaşığı buğday nişastası
Muhallebi için:
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı (60 gr.)
Hazırlanışı
- Öncelikle keki hazırlayın: Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın.
- Yağlanıp unlanmış 26 cm. çapında kalıba döküp, 180 dereceye ayarlanmış soğuk fırına sürün. Üzeri pembeleşene kadar pişirin.
- Keki kalıptan çıkarıp ayarlı pasta çemberinin içine koyun. Yarım su bardağı sütle keki ıslatın.
- Muhallebiyi pişirin. Vanilya, şeker ve tereyağını en son ekleyip 1 dakika kadar çırpın.
- Muhallebiyi kekin üzerine dökün.
- Son olarak reçeli, suyu ve nişastayı tenceye alıp karıştırarak pişirin.
- Vişneli pelteyi muhallebinin üzerine döküp soğuyana kadar bekleyin.
- Soğuduktan sonra buzdolabının alt kısmına koyup en az 4 saat dinlendirin.