Soslu havuçlu muffin

Soslu havuçlu muffin, müthiş lezzetiyle 5 çaylarınızda misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Vanilya aromasının havuç ve ceviz ikilisiyle birleştiği soslu havuçlu muffin, konuklarınızı size bağımlı hale getirebilir.

havuclu-muffin

Soslu havuçlu muffin için malzemeler;

- 1 paket havuçlu kek karışımı

- 3 yumurta

- 3/4 su bardağı sıvı yağ

- 3/4 su bardağı süt

- 3 damla vanilya aroması

- 1 su bardağı kırılmış ceviz

- 1 su bardağı küp şeklinde doğranmış kuru kayısı

Üzeri için:

- 1 poşet vanilya parçalı tatlı sos

- 1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

- 3 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı

[embed]

Kalıp:

12 adet kağıt muffin kalıbı

Yapılışı:

Kağıt muffin kalıplarını metal muffin kalıbına sıralayın. Fırını 170 dereceye ayarlayın.

Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta, sıvı yağ, süt ve aromayı ilave edin.

Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

Havuç parçaları, ceviz ve kuru kayısıları ilave edip düşük devirde 15 saniye daha çırpın.

Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 dk.

Fırından alıp soğumaya bırakın.

Soğuk sütü derin bir kaba boşaltın ve üzerine sos karışımını ilave edin.

El çırpıcısı ile 2 dakika çırpın ve bekletmeden muffinlerin üzerine yayın.

Kayısı parçaları ile süsleyip havuçlu muffinleri servis yapabilirsiniz.

Bardakta havuçlu, kremalı kek tarifi için tıklayın

Kaynak: droetker.com