Çikolatalı portakallı pasta
Portakalın son günlerini yaşadığımız şu günlerde çikolatalı portakallı pasta tam ağzınıza göre bir lezzet. Yoğun çikolatanın portakalla birleştiği bu lezzet konuklarınızın ağzını sulandırmakla kalmayacak, düşündüğünüzden çok daha çabuk bitecek. Konuklarınızdan ilk gelen soru "daha var mı?" olacağını garanti ediyoruz.
Malzemeler:
- 1 portakal
- Tereyağ (eritilecek)
- 100 gr. sade çikolata(parçalara ayrılacak)
- 3 adet yumurta
-280 gr. pudra şekeri
- 240 ml. ayçiçek yağı
- 25 gr. kakao
- 250 gr. sade un
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
Çikolata ganaj için:
- 200 gr. sade çikolata (parçalara ayrılacak)
- 225 ml. krema
Portakalı önce ince ince dilimleyin. Yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika kaynayan suda pişirin. Ardından mutfak robotunda tamamen pürüzsüz hale gelene kadar çırpın ve soğumaya bırakın. Fırınınızı 180 dereceye ısıtın, 23 santimlik yuvarlak kek kalıbını yağlayın. Çikolatayı altında su kaynayan bir kabın üzerinde ya da 2 dakika boyunca yüksek ayarlı mikro dalga fırında eritin. Soğumaya bırakın.
Büyük bir kapta yağ, şeker ve yumurtaları hafifçe çırpın. Ardından kakao, un ve kabartma tozunu ekleyin. İyice karıştırın ve kalıba koyun. Fırında 55 dakika pişirin. 45 dakika sonunda çok pişip pişmediğini kontrol edin. Kekin kalıpta 10 dakika soğumasını sağlayın, ardından kalıptan çıkartıp tamamen soğumaya bırakın.
Sırada çikolata ganaj var. Çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyun. Kremayı kaynatın ve çikolatanın üzerine dökün. 2 dakika bekleyin ve ardından yumuşak ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Yoğunlaşana kadar yaklaşık 90 dakika bekleyin ve sonrasında ganajı kekin üzerine sürün. Keki servis tabağına alın. Pasta bıçağı kullanarak ganajın üzerine helezon şeklinde kıvrımlar yapın. Üzerini portakal kabuklarıyla süsleyin. Ağzınızda eriyecek, çikolatalı portakallı pasta servise hazır..
İrmikli sultan lokumu tarifi için tıklayın