Ahududulu pasta tarifi

Harika kokulu ahududu bu kez pasta ile buluşuyor. Ahududulu pasta, tatlı krizlerine en iyi cevap olacak muhteşem bir lezzet.

ahududulu-pasta-tarifi

Ahududulu pasta, hızlı ve gerçekten çok kolay olarak sevdiklerinize sunabileceğiniz bir lezzet. Kekin katmanları mikser dahi kullanmadan, sadece çatalla karıştırabileceğiniz 4 malzemeden oluşuyor. Dondurulmuş krema ise aynı şekilde çok kolay, ama inanılmaz lezzetli.

Bu tarifin bir hikayesi de var. Hikaye Almanya'ya uzanıyor. Almanya'da yapılmaya başlanan bu kekte kullanılan süt kutularının üzerinde bir kızın resmi var ve ismi ise "Sütçü Kız." Bu kekin katmanları o süt ile yapılmaya başlanmış. Bu nedenle yoğun süt içeren bu keke aynı zamanda, "Sütçü Kız Keki" ismi de veriliyor.

Ahududulu pasta hem gevrek, hem yumuşak hem de ıslak bir yapıya sahip. Kekin tüm katmanları donmuş kremayı da içine çekiyor. Tabii ki üzerindeki taze ahududu parçaları da unutulmamalı. İsterseniz, kekin katmanlarının arasına ikiye böldüğünüz ahududuları ekleyebilirsiniz.

Malzemeler:

- 400 mililitre yağlı süt

- 2 büyük yumurta

- 1 bardak un

- 1 yemek kaşığı kabartma tozu

- 1,5 bardak ahududu

- 1,5 bardak ahududu (Eğer katmanlar arasına ahududu koymak isterseniz kullanılacak)

- 1/2 bardak rendelenmiş hindistan cevizi

- 4 yemek kaşığı ahududu reçeli

Kek katmanlarının yapılışı:

Fırını 180 santigrat dereceye ayarlayın ve tepsiyi içinde bırakın. Tepsinin içine pişirme kağıdı yerleştirin.

Ardından sütü bir kaba koyun. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırın. Süt kabına ise yumurtaları ekleyin ve yumuşayana kadar karıştırın.

ahududulu-pasta-tarifi-1

Ardından karışıma, un ve kabartma tozu karışımını ekleyin ve tekrar karıştırın. Bir parşömen kağıdına 23 santimetre çapında bir daire çizin. Karışımdan 1/3 bardak dairenin ortasına koyun ve ince bir katman olacak şekilde daire içine yayın.

Karışımın dairenin içinde kalmasına özen gösterin. Yaklaşık 5 dakika fırına verin ve pişirin.

pastatarifi

İlk kek katmanı piştiğinde parşömen kağıdından çıkarın. Kalan karışımı pişirmek için aynı parşömen kağıdını kullanabilirsiniz. Bu şekilde 7 katman pişirmelisiniz.

Vanilyalı donmuş krema malzemeleri:

- 450 gr. Labne krem peynir (2 kutu)

- 3 bardak krema

- 2/3 bardak toz şeker

- 2 çay kaşığı vanilya

Kremanın yapılışı:

Toz şekeri, krem peyniri ve vanilyayı bir kaba koyun ve krem peynirin parçaları görünmez hale gelene kadar çırpın.

ahududulupasata

Mikseri arada durdurarak, kabın tabanındaki parçaları temizleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışıma kremayı da ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Krema, peynirli karışım ile tam olarak birleşene kadar çırpmayı sürdürün. Kremadan 1 bardak ayırın ve dondurun. Bu donmuş kremayı kekin süslemesi için kullanacaksınız.

pasta1

Kremayı hazırladıktan sonra, sütlü kek katmanlarını ve kremayı birleştirmeye sıra geldi. Kremadan küçük bir miktar servis tabağına sürün ve üzerine kek katmanını koyarak hafifçe bastırın. Kek katmanın üzerine kremanın 1/5'ini sürün ve eşit şekilde yayın. Üzerine ikinci kek katmanını yerleştirin ve aynı işlemi yapın. Aralara ahududuları koymak iyi bir seçenek olabilir, ama bu tamamen isteğe bağlıdır. Kremanın 2/3'ünü kekin kenarlarını kaplamak için kullanın. Kremayı kekin kenarlarına kalın şekilde sürün.

ahududulupasta1

Ahududulu pastayı süslemek için kullanacağınız malzeme ise Hindistan cevizi rendesi olacak. Hindistan cevizini elinize alarak, bol krema sürdüğünüz kekin kenarlarına yapıştırın. Kekin kenarlarına Hindistan cevizi ile tamamen kaplayın. Buzdolabına ayırdığınız kremayı alın ve süsleme aparatları ile kekin üzerini süsleyin.

ahududulupastatarifi1

Sırada son dokunuş var. Ahududuları pastanın üzerine sırayla dizin. Boşlukları ise ahududu reçeli ile doldurun. Ahududulu pasta servise hazır, ancak üzeri kapalı olarak bir gece buzdolabında tutarsanız, tüm katmanlar kremayı tam olarak içine çekecek ve pasta daha yumuşak olacaktır.

Kaynak: letthebakingbeginblog.com