Milföy pasta tarifi

Evde olan milföylerden akşam için enfes bir pasta hazırlayabilirsiniz. Krema katmanlarının arasını bol meyve ekleyeceğiniz milföy pasta tarifi damağınızı şenlendirmeye yetecek.

milfoy-pasta-tarifi

Malzemeler:

- 6 adet milföy

- 3 su bardağı süt

- 1 çay bardağı toz şeker

- 1 adet yumurta sarısı

- 2 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 1 paket vanilya

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- İç malzeme olarak nar ya da çilek

Üzeri için

- Pudra şekeri

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığındaki 2 adet milföy hamuru merdane yardımıyla açın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve milföylerin üzerine bıçak yardımı ile birkaç yerden kesikler atın.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

Fırından çıkarınca soğumaya bırakın.

Kreması için; süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını tencereye ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.

Ateşten alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyerek yağ eriyinceye kadar karıştırın ve çırpın.

Kremayı ılınmaya bırakın.

Milföyleri boylamasına 2' ye kesin. Bu işlemle 6 parça milföy elde etmiş olacaksınız.

Servis tabağına bir parçayı alın ve üzerine yeteri kadar krema sürüp nar tanelerini yerleştirerek diğer parçayı üzerine kapatın.

Tekrar krema sürüp nar tanelerini sıralayın.

Milföy bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

En üstteki milföyün üzerine krema sürmeyin.

Üzerine pudra şekeri serpip bekletmeden servis edin.