Çilekli ve limonlu pasta tarifi
Çilekli ve misket limonlu pasta hem meyve lezzetlerini barındırıyor hem de harika görünüyor.
Hafif ve lezzetli bir pasta, havaların giderek ısınmaya başladığı bugünlerde birçok kişinin hayır diyemeyeceği muhteşem bir tat.
Çilekli ve misket limonlu bu pasta yoğunluğu ve ıslaklığıyla öne çıkıyor. Bunun yanında misket limonunun lezzeti ve yeşili de pastaya harika bir görsellik katıyor. Pastanın kaplı olduğu çilekli donmuş krema ise içindeki krem peynir ile keskin bir krema kıvamını yakalıyor. Misket limonunun lezzeti ile tam bir kontrast oluşturuyor. Bu pastayı pişirirken gözlerinizi asla ayırmamanız gerekli. Çok az fazla pişirirseniz pasta kuru hale gelecektir.
Malzemeler:
Kek için malzemeler:
- 2,5 bardak un
- 2,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet çubuk şeklinde tuzlu tereyağı
- 2 yemek kaşığı misket limon kabuğunun rendesi
- 1,5 bardak toz şeker
- 3 büyük yumurta
- 3 yumurta sarısı
- 1/2 bardak yağlı süt
- 1/2 bardak misket limonu suyu
- 2-4 damla yeşil pasta boyası
Donmuş krema için malzemeler:
- 12 yemek kaşığı tuzlu tereyağı
- 125 gr. krem peynir (yumuşatılacak)
- 1/2 bardak çilek şurubu
- 5-6 bardak toz şeker
Yapılışı:
Kekin yapılışı:
Fırını 180 santigrad dereceye ısıtın. 2 adet 20 santimetrelik yuvarlak kek kalıbını yağ ve un ile kaplayın ve beklemeye alın.
Orta boyutta bir kasede unu ve kabartma tozunu karıştırıp beklemeye bırakın.
Mikser kabında tereyağı, şeker ve limon kabuğunu 2 dakika orta hızda karıştırın.
Karışım hafif ve kabarık olacaktır. Yumurtaları birer birer kaba atın ve her seferinde diğerini atmadan çırpın.
Ardından misket limonu suyunu katın ve yumuşayana kadar çırpmaya devam edin. Sırasıyla un, kabartma tozu karışımı ile sütü ve tereyağını karışımına ekleyin. Ancak önce un ile başlayın ve un ile bitirin.
Birkaç damla yeşil pasta boyası ekleyin ve karıştırın.
Ardından tüm karışımı iyice karıştırın ve eşit şekilde kek kalıplarına boşaltın. Kek kalıplarını fırına koyun ve 25 dakika pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkartın ve 7 dakika soğumasını bekleyin ardından kalıpları tamamen çıkartıp tam soğumaya bırakın.
Donmuş krema yapılışı:
Mikser kabında tereyağı ve krem peyniri yumuşak bir hal alana kadar orta hızda karıştırın. Çilek şurubunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışım yumuşak bir hal alana kadar karıştırmayı sürdürün.
5 bardak toz şeker ilave edin ve mikser ile düşük hızda karıştırmayı sürdürün. Şekerin karışım ile tam olarak özdeşleştiğinden emin olun.
Ardından mikserin hızını artırın ve bir dakika boyunca hızlı şekilde çırpın. Eğer krema çok ince görünüyorsa, bir bardak toz şeker daha ekleyin.
Sırada her şeyi birleştirmek var. Önce iki kekin arasına donmuş çilekli kremayı sürün. İsterseniz kremayı sürmeden önce misket limonu suyu ile kekleri ıslatabilirsiniz.
İki keki üst üste koyun ve birleştirin. Kalan donmuş çilekli kremayı tüm keki kaplayacak şekilde pastaya sürün.
İşte o hafif ve leziz çilekli misket limonlu pastanız hazır. Üzerini misket limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
Buzdolabında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Çikolatalı portakallı pasta tarifi için tıklayın
Fotoğraf kaynak: foodfanatic