Bademli Kremalı Pasta

00200603

Badem her tarife yakışıyor. Özellikle tatlılarda nefis bir aroması oluyor.

Kremalı Bademli Pasta

Malzemeler:

  • 250 gr.un (2 su bardağı+3 tepeleme yemek kaşığı un)
  • 20 gr.yaşmaya
  • 125 ml.süt (bir su bardağından 2 parmak eksik)
  • 1 yumurta
  • 35 gr.şeker (2 tepeleme yemek kaşığı)
  • 35 gr.tereyağ (1.5 yemek kaşığı)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 kabartma tozu

Üstü:

  • 75 gr. tereyağ(3 yemek kaşığı kadar)
  • 80 gr. şeker (4,5 yemek kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı vanilya
  • 5 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 100 gr. file badem (Yaklaşık 1,5 su bardağı)

Kreması: 

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tepeli un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (ben mısır kullandım)
  • 1 yumurta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Ayrıca:

  • 1 paket süt kreması
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

  • Öncelikle hamur yoğrulur,yaklaşık yarım saat kadar ılık bir yerde mayalandırılır.
  • Sonra 26 cm.lik kelepçeli kalıba yağlı kağıt konur, tamamen kaplanırsa iyi olur,zira benim sadece tabanındaydı,üste kullandığım tereyağ sızıp fırına aktı :?
  • Ya da herhangibir o ebatta fırın kabı olur  hiç farketmez. Yaklaşık bir 20 dk.kadar daha tepsi mayası beklenir.O sırada bir tavaya tereyağ,şeker,süt,vanilya konur kaynatılır.
  • Ocaktan alınca bal ve badem eklenip soğumaya bırakılır.Mayalanan hamurun üzerine yayılır.Önceden ısıtılmış 180 derecede nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. (benim fırın fansız)
  • O pişerken krema pişirilir,soğutulup, pudra şekeriyle çırpılan süt kreması eklenir,tekrar mikserle çırpılır.Benim süt kreması kremanın kıvamını biraz bozdu, isterseniz, kremşanti de ekleyebilirsiniz.
  • Soğuyan kek iki parçaya kesilir, krema konur. Hatta üst bölümü önceden dilimlenip kremanın üzerine tek tek yerleştirilirse pastayı keserken zorlanmayız.