Bademli Kremalı Pasta
Badem her tarife yakışıyor. Özellikle tatlılarda nefis bir aroması oluyor.
Kremalı Bademli Pasta
Malzemeler:
- 250 gr.un (2 su bardağı+3 tepeleme yemek kaşığı un)
- 20 gr.yaşmaya
- 125 ml.süt (bir su bardağından 2 parmak eksik)
- 1 yumurta
- 35 gr.şeker (2 tepeleme yemek kaşığı)
- 35 gr.tereyağ (1.5 yemek kaşığı)
- 1 çimdik tuz
- 1 kabartma tozu
Üstü:
- 75 gr. tereyağ(3 yemek kaşığı kadar)
- 80 gr. şeker (4,5 yemek kaşığı)
- 1 yemek kaşığı vanilya
- 5 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı bal
- 100 gr. file badem (Yaklaşık 1,5 su bardağı)
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tepeli un
- 2 yemek kaşığı nişasta (ben mısır kullandım)
- 1 yumurta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Ayrıca:
- 1 paket süt kreması
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
- Öncelikle hamur yoğrulur,yaklaşık yarım saat kadar ılık bir yerde mayalandırılır.
- Sonra 26 cm.lik kelepçeli kalıba yağlı kağıt konur, tamamen kaplanırsa iyi olur,zira benim sadece tabanındaydı,üste kullandığım tereyağ sızıp fırına aktı
- Ya da herhangibir o ebatta fırın kabı olur hiç farketmez. Yaklaşık bir 20 dk.kadar daha tepsi mayası beklenir.O sırada bir tavaya tereyağ,şeker,süt,vanilya konur kaynatılır.
- Ocaktan alınca bal ve badem eklenip soğumaya bırakılır.Mayalanan hamurun üzerine yayılır.Önceden ısıtılmış 180 derecede nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. (benim fırın fansız)
- O pişerken krema pişirilir,soğutulup, pudra şekeriyle çırpılan süt kreması eklenir,tekrar mikserle çırpılır.Benim süt kreması kremanın kıvamını biraz bozdu, isterseniz, kremşanti de ekleyebilirsiniz.
- Soğuyan kek iki parçaya kesilir, krema konur. Hatta üst bölümü önceden dilimlenip kremanın üzerine tek tek yerleştirilirse pastayı keserken zorlanmayız.