Pratik Alman Pastası (Oktay Usta'dan)

IMG_4105

En kolay ve en sevdiğim pastalardan biri...

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 silme su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya

Krema malzemeleri

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tepeli un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için: Pudra şekeri

Hazırlanışı

  • Öncelikle kremanızı hazırlayın: Sütü, yumurtayı, şekeri, un ve nişastayı tencereye alıp çırpma teliyle iyice karıştırın. Ocağın altını açıp devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyip 3 dakika kadar mikserle çırpın. Eğer krema çok katı duruyorsa içine biraz süt ekleyebilirsiniz. Kremayı bir kenara soğumaya bırakın.
  • Kekiniz için: Yumurta ve şekeri köpük köpük olup, beyazlayana kadar çırpın.
  • Yağ, süt ve yoğurdu ekleyip hafifçe karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. (Unu yine de yavaş yavaş ekleyin. Katı bir hamur olmamalı.)
  • 26 veya 28 cm.lik bir tepsiyi tereyağıyla yağlayıp unlayın.
  • Hamuru tepsiye dökün ve tepsiyi bir kaç kez tezgahın üzerine vurun ki, hava kabarcıkları çıksın.
  • 190 derecelik önceden ısıtılmış fırına kekinizi sürün. Yaklaşık 20-25 dakikada kek pişecektir. Pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırın. Temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
  • Kekinizi  bir örtü üzerine ters çevirin. Ilıyınca uzun ağızlı bir bıçakla keki ortadan ikiye kesin.
  • Kremayı tekrar çırpıp, kekin ortasına dökün ve yayın.  Üst parçasını kremanın üzerine kapatın.
  • En üste bolca pudra şekeri serpip dolaba kaldırın. 2-3 saat sonra kekiniz yenmeye hazır.