Pratik Alman Pastası (Oktay Usta'dan)
En kolay ve en sevdiğim pastalardan biri...
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 silme su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
Krema malzemeleri
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tepeli un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için: Pudra şekeri
Hazırlanışı
- Öncelikle kremanızı hazırlayın: Sütü, yumurtayı, şekeri, un ve nişastayı tencereye alıp çırpma teliyle iyice karıştırın. Ocağın altını açıp devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyip 3 dakika kadar mikserle çırpın. Eğer krema çok katı duruyorsa içine biraz süt ekleyebilirsiniz. Kremayı bir kenara soğumaya bırakın.
- Kekiniz için: Yumurta ve şekeri köpük köpük olup, beyazlayana kadar çırpın.
- Yağ, süt ve yoğurdu ekleyip hafifçe karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. (Unu yine de yavaş yavaş ekleyin. Katı bir hamur olmamalı.)
- 26 veya 28 cm.lik bir tepsiyi tereyağıyla yağlayıp unlayın.
- Hamuru tepsiye dökün ve tepsiyi bir kaç kez tezgahın üzerine vurun ki, hava kabarcıkları çıksın.
- 190 derecelik önceden ısıtılmış fırına kekinizi sürün. Yaklaşık 20-25 dakikada kek pişecektir. Pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırın. Temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
- Kekinizi bir örtü üzerine ters çevirin. Ilıyınca uzun ağızlı bir bıçakla keki ortadan ikiye kesin.
- Kremayı tekrar çırpıp, kekin ortasına dökün ve yayın. Üst parçasını kremanın üzerine kapatın.
- En üste bolca pudra şekeri serpip dolaba kaldırın. 2-3 saat sonra kekiniz yenmeye hazır.