Ayvalı Pasta Tarifi

AYVALI YAŞ PASTA

Nişastalı pandispanya Tarifi

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 silme su bardağı un
  • 1 silme çay bardağı buğday nişastası(mısırda olur)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Ayvalı Muhallebi

  • 2 adet irice ayva
  • 2 su bardağı hibiskus suyu
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta

Ayvalı pastanın yapımı

  • Nişastalı pandispanyayı pişirin.
  • Ayvaları rendeleyin, tencereye alın. Hibiskus suyunu  hazırlayıp tencereye ekleyin.
  • Ayva iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  • Nişasta ve şekeri ekleyip çırpıcı telle karıştırarak pişirin.
  • Pandispanyayı ikiye bölün.
  • Arasına Ayvalı muhallebiyi döşeyin.
  • Üzerini krem şanti ve nar taneleriyle süsleyin.
  • Pembe rengi elde etmek için pancar suyu kullandım.