Kestane Şekerli Çikolatalı Pasta
Malzemeler
Kestaneli krema için:
- 500 gr. Kestane (Soyulunca 350 gr. kadar kaldı)
- 1.5 su bardağı süt
- 4-5 yemek kaşığı şeker
- 40 gr. bitter çikolata
Pandispanya Malzemeleri
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- yarım paket kabartma tozu
Üzeri için 1 poşet sade, yarım poşet kakaolu kremşanti
Kestaneli Pasta Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kestaneli kremayı yapıyoruz: Kestaneleri orta kısmından kesikler uc uca gelecek şekilde kesin. Yani kestaneyi orta kısımdan tamamen çevirecek bir kesik atın. Kızgın yağa atıp 5-6 dakika kadar kızartın.
- Kestaneleri ayıklayıp üzerine 1 bardak su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Blendırdan veya robottan geçirip püre haline getirin.
- Sıcakken çikolatayı ve şekeri ekleyip karıştırın. Üzerine tercihen sıcak sütü döküp, karışım pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın. Kıvam alması için bir gün boyunca dolapta bekletin.
- Şeker ve yumurtayı rengi ağarıp kabarana kadar çırpın. (Ben bu işlemi bu kez, çırpma kabımı sıcak su dolu bir kabın içine oturtarak yaptım. Suyun alttan verdiği sıcaklıkla, yumurta ve şeker daha fazla kabardı)
- Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek karışıma dökün ve karıştırın.
- Yağlanıp unlanmış 26 cm.lik yuvarlak tepsiye hamuru dökün. 200 derecelik fırına sürün. (Ben soğuk fırına sürdüm)
- Kızarmaya başlayınca dereceyi 175 e düşürün. Pandispanya kızardığında kürdan batırıp içini kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Fırından alıp bir örtü üzerine tepsiyi ters çevirin.
- Pandispanya ılıyınca ortadan ikiye ayırın. Her iki parçayı da sütle ıslatın.
- Kestaneli kremayı pastanın ortasına dökün. Muzları yuvarlak dilimleyip kremanın üzerine dizin. Pandispanyanın diğer parçasını da pastanın üzerine kapatın.
- Sade krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpın ve yarısını pastanın üzerine sürün.
- Kakaolu krem şantiyi de 1 çay bardağı suyla çırpın.
- Sade krem şantinin kalanını sıkma pompasına koyup uç takmadan, pastanın üzerine aralıklı şeritler halinde sıkın.
- Kalan boşluklara da kakaolu şantiyi sıkın. Sonra kürdanla, şeritlerin üzerinden bir sağa, bir sola hafifçe çizikler çekin.
- Kestane şekerlerini pastanın kenarlarına dizin. Her kestanenin üzerine bir tatlı kaşığı erimiş bitter çikolata dökün.
- En az 2 saat kadar dinlendirip servis edin.