Fındıklı Karamelli Pasta
Kolay Karamelli pasta
Pandispanya malzemeleri
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
- 2 çay bardağı silme un
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
Kreması için
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağına yakın şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Karamelli sos için
- 1. 5 su bardağı su
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket vanilya
Arası için 2 adet muz
Süslemek için fındık ve çikolata
Karamelli fındıklı pasta tarifi
- Yumurta ve şekeri çırpın.
- Diğer malzemeleride katıp karıştırın.
- Yağlanıp unlanmış tepsiye hamuru döküp 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Keki uygun bir tepsiye alıp yarım su bardağı sütle heryerini ıslatın.
- Üzerine 2 adet muzu dilimleyip serin.
- Kremayı pişirin, sıcakken mikserle iki dakika kadar çırpın ve muzların üzerine dökün.
- Damla çikolataları serpin.
- En üste karameli pişirip dökün. Fındık ve çikolata parçalarıyla keki süsleyin.
- Ben sıcakken kestiğim için karamel ve krema birbirine karıştı. Soğuyunca dilimler daha güzel görünüyordu.