Fındıklı Karamelli Pasta

 

Kolay Karamelli pasta

Pandispanya malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 2 çay bardağı silme un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya

Kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağına yakın şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Karamelli sos için

  • 1. 5 su bardağı su
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket vanilya

Arası için 2 adet muz

Süslemek için fındık ve çikolata

Karamelli fındıklı pasta tarifi

  • Yumurta ve şekeri çırpın.
  • Diğer malzemeleride katıp karıştırın.
  • Yağlanıp unlanmış tepsiye hamuru döküp 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Keki uygun bir tepsiye alıp yarım su bardağı sütle heryerini ıslatın.
  • Üzerine 2 adet muzu dilimleyip serin.
  • Kremayı pişirin, sıcakken mikserle iki dakika kadar çırpın ve muzların üzerine dökün.
  • Damla çikolataları serpin.
  • En üste karameli  pişirip dökün. Fındık ve çikolata parçalarıyla keki süsleyin.
  • Ben sıcakken kestiğim için karamel ve krema birbirine karıştı. Soğuyunca dilimler daha güzel görünüyordu.