Ekler Pasta Tarifi
EKLER PASTA
Malzemeler:
Hamuru için:4 adet yumurta
100 gr.tereyağı veya margarin
1 su bardağı su
” ” ” un
1 yemek kaşığı şeker,bir fiske tuz
Yapılışı:
Suyu bir tencereye koyup kaynatın,içine yağı şekeri ve tuzu ilave edin.Yağ eriyene kadar kaynatın.üzerine bir su bardağı unu katıp,bir kaç dakika karıştırark pişirin.Hamur ılıyana kadar bekleyin.ılıdıktan sonra içine teker teker yumurtaları koyup karıştırın.Ben elimle karıştırdım.Önce bir yumurtayı hamura yedirin.daha sonra ikincisini yedirin en sonda üçüncüyü.
Sıkma torbasının içine hamuru koyup 7-8 cm uzunluğunda yağlanmış tepsiye sıkın.Önceden ısıtılmış fırına sürün. Hiç acele etmeyin.bırakın yavaş yavaş pişsin.pempeleşip piştiğindende emin olduysanız, fırını kapatıp beş dakika kadar bisküvilerin kurumasını bekleyin.(eğer erken çıkarırsanız hamur çöker)fırından çıkan bisküvileri ortadan ikiye kesin ve içine istediğiniz bir pudingten koyun. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolatadan gezdirin.