Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler;
- 5 Orta boy kereviz
- 10-15 adet arpacık soğan
- 2 orta boy havuç
- 2 orta boy patates
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 bardak su
- 2 çay kaşığı tuz, yarım yağlı kağıt
Hazırlanışı;
Kerevizleri parmak kalınlığında ve yuvarlak olarak keserek kabuklarını soyunuz. Daha sonra havuçlartemizlenerek yuvarlak olarak kesilir. Soğanlar ayıklanarak bütün olarak bırakılır. Patatesleri havuçları kestiğiniz gibi kesiniz. Yağ kağıdı suda ıslatılarak, bir tencerenin içerisine yayılır. Kereviz, soğan, patates, limon, likityağı, tuz ve su bunların hepsini beraber olarak tencerenin içerisine koyunuz ve orta ateşte kaynatınız. Sonra soğutmaya alarak soğuk servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)