Milföylü Pirzola

Malzemeler ;

  • 12 adet kuzu pirzola
  • 6 adet milföy hamuru
  • 4 çorba kaşığı hardal
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı sarımsak
  • Tuz ve karabiber
  • 2 Adet yumurta

Hazırlanışı;

Sarımsağı temizleyip ayıklayalım. Hardalı , baharatı , sarımsağı ve tereyağı karıştıralım. Bu karışımı pirzolanın her tarafına bir bıçaktan yardım alarak sürelim. Milföy hamurunu un yardımı ile yırtmadan nazikçe genişletelim. Pirzolaları ikişerli şekilde birleştirerek milföyleri üzerine saralım. Üzerine yumurta sarısını sürelim ve yağladığımız tepsiye dizelim. 160 derece ısıtılmış fırında milföyler kızarana kadar pişirelim. Tavsiye edilen sıcak sunulmasıdır.

Afiyet Olsun :)