Pastırmalı Makarna Tarifi

Malzemeler;

  • 1,5 Paket makarna
  • 150 gr Pastırma
  • 2 Kaşık konserve bezelye
  • 1,5 Kaşık tereyağı
  • Tuz

Hazırlanışı;

150 gr pastırmanın çemeni ayrılır ve pastırma şerit biçimince ince ince kesilir. 1,5 Çorba kaşığı tereyağı tencereye konarak ateşe koyulur.Yaz kızmadan içine bir tatlı kaşığı kadar çemen atılıp karıştırılır. Yaz kızarınca kesilmiş pastırmalar ile 2 çorba kaşığı bezelye katılır. Tencerenin kapağı kapatılarak 10 dakika kadar pişirilir. Daha sonra su ile tuzu da ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra makarnayı ekleyerek karıştırınız. İsteğe göre rendelenmiş kaşar peyniri ile de servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)