Su Böreği

Malzemeler ;

  • 500 gr un
  • 10 adet yumurta
  • 100 gr nişasta
  • 1 demet dereotu
  • yarım litre süt
  • 150 gr kaşar
  • 150 gr  beyaz peynir
  • tuz

Unu , 5 yumurtayı , tuzu ılık süt ile karıştırıp yoğuralım. Hamur haline geldikten sonra merdane kalınlığında silindir şekline getirelim. 12 eşit parçaya keselim. Nemli bez altında 15 dakika dinlendirelim. Bezeleri 10-12 cm çapında açalım. Üzerine nişasta ve un karıştırılmış olan unu serpelim. 6 tanesini üst üste koyalım. Yaş bez altında dinlendirelim. Daha sonra yufkaların üzerinde ki unu temizleyerek orta seviyede açalım ( yaklaşık 2 mm ).  Bir tencereye bol su koyalım içine biraz zeytintağ ekleyelim ve kaynatalım. Su kaynayınca yufkaları tek tek içersine atalım. 2-3 dakika yufkalar haşlandıkta sonra hemen alıp soğuk suya tutalım. Soğuk sudan çıkarıp tepsiye dizelim. Üzerine bir kat daha yufka koyup hazırladığımız peynirli karışımı serpelim. Bir kat yufka bir kat iç şeklinde yufkaları bitirelim. En üstte yağ gezdirip kızgın fırında pişirelim.

Pratik su böreği tarifi için tıklayın