Havuç Tatlısı

Malzemeler ;

  • 1 kg havuç
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 50 gram dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 lütre süt
  • yarım çay bardağı tozşeker (yumurta akları için)

Hazırlanışı;

Havuçları yıkayıp , soyalım ve rendeleyelim. Bir tencerede rendelediğimiz havuçlar ile 1 çay bardağı tozşekeri kaynamaya bırakalım. Kaynayıp suyunu çekince içine tarçın ve fındık ekleyelim. Bir fırın tepsisine harcımızı koyalım. Ayrı bir tencereye 1 su bardağı şekeri , daha önceden çırptığımız yumurta sarılarını , sütü ve unu katalım. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırarak kaynamasını sağlayalım , kaynayınca altını kapatıp mikserle 1 dakika kadar çırpalım. Hazırladığımız bu kremayı havuçların üzerine boşaltalım. Başka bir yerde yumurta aklarını parmağımızın ucu ile aldığımız az tuz ile köpürene kadar çırpalım. Yarım çay bardağı tozşekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edelim. Kısa bir süre daha çırptıktan sonra bu karışımıda kremanın üzerine dökelim. 200 derecede ıstılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkarttıktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletip servis edelim.

Afiyet Olsun :)