Kayısılı Tart

Malzemeler ;

  • 2 yumurta
  • 125 gram margarin
  • 2 buçuk çorba kaşığı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 500 gram kayısı
  • 3 çorba kaşığı çeşidi fark etmez marmelat ya da reçelin sulu kısmı

Hazırlanışı ;

Dışarıda beklettiğimiz yumuşamış margarini , yumurtayı , şekeri , sütü ve limon suyunu krem haline gelinceye kadar mikser yardımı ile çırpalım. Mikserin ayarını düşürüp ya da çırpma teli ile çırparak karışıma elenmiş unu , kabartma tozunu , vanilyayı  ekleyelim. Kelepçeli kalıbı margarinle yağlayıp yapışmaması için birazcık un serpelim. Hamuru kalıba boşaltalım. Hazırladığımız karışım kek kıvamından daha katı olmalıdır. Karışımın üzerini düzeltelim. Kayısıları ortalarından kesip tartın üzerini kaplayıp folyo ile saralım. 170 derecelik fırında kenarları pembe olana kadar pişirelim. Üzerine marmelatı sürüp servis edebiliriz.

Afiyet Olsun :)