Peynirli Patlıcan Sarması

26738_l

Malzemeler;

  • 2 adet patlican
  • 1 paket krem peynir
  • bir kac dal maydonoz
  • yarim cay kasigi pul biber (istenirse)
  • 1 veya 2 dis dövülmüs sarmisak (istenirse)

Hazırlanışı;

Patlıcanlar uzunlamasina incecik kesilir.Benimkiler cok taze idi kabugunu soymadim isteyen kabugunu soyabilir.Ayrica tuzdada bekletmedim eskiden patlıcanlar aci olurdu mutlaka tuzda bekletirdik simdinin patlicanlari hic aci olmuyor bu iyimi yoksa kötümü bilemiyorum . Eger sizinkiler aci oluyorsa biraz tuzda bekletmek gerekir. Incecik kestigimiz patlicanlari tepsiye dizip üzerlerine cok az sivi yag sürdükten sonra firinda biraz pisirlir zaten ince kesildigi icin cabuk pisiyor. Öte yanda krem peynirin icine maydonoz biber sarmisak katip karştırılır. Fırından cikan patlicanlarin ucuna bu icten koyup sarilir .En son olarak üstüne kirmizi biberli yag dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)