Biberiyeli Makarna
Malzemeler;
- 1 Paket makarna
- 8 Kaşık Zeytinyağı
- 1 Dal biberiye
- 4 Kaşık salça
- 1 Diş sarımsak
- Yeteri kadar tuz
- 1 Fincan et suyu
Hazırlanışı;
Zeytinyağı tencereye koyarak ateşe oturtunuz. Dumanı çıkıncaya kadar kızarttıktan sonra 1 fincan ılık et suyunu eritilmiş olan domates salçası ile birlikte biberiye ve sarımsak ile içine atınız. Salçayı yüksek ateş ile birkaç dakika pişirerek biberiye ve sarımsak ilave edin. Diğer tarafta ise 14 bardak suda 2 kaşık tuz ile birlikte makarnayı haşlayın ve süzün. Hazırlanan sos tuzla suda haşlanmış ve süzülmüş makarnanın üstüne dökülüp güzelce harmanlandıktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)