Sebzeli Buğdaylı İncik

Malzemeler ;

  • 6 adet kuzu incik
  • 2 çay bardağı buğday
  • 14 - 15 tane arpacaık soğan
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 tane havuç
  • 2 tane patates
  • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • 3 adet defne yaprağı
  • 2 tane limonun suyu
  • Tuz ve karabiber

2 çay bardağı buğdayı akşamdan ıslatalım. Sabah buğday , incik , arpacık soğanları zeytinyağıda ilave ederek tencereye koyalım. Üzerine defne yaprağı atalım. 2 su bardağı suyu da ekleyerek kaynamaya alalım. İncikler ve buğday yumuşamaya başlayınca ateşten alalım. Hvuç ve patatesi küp küp doğrayalım. Patataes , havuç ve baharatlarıda ekleyerek sebzelerinde pişmesini sağlayalım. Altını kapattıktan sonra limon suyunu atalım servis esnasında maydanoz ile süsleyelim.

Afiyet Olsun :)