Sebzeli Buğdaylı İncik
Malzemeler ;
- 6 adet kuzu incik
- 2 çay bardağı buğday
- 14 - 15 tane arpacaık soğan
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 tane havuç
- 2 tane patates
- 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
- 3 adet defne yaprağı
- 2 tane limonun suyu
- Tuz ve karabiber
2 çay bardağı buğdayı akşamdan ıslatalım. Sabah buğday , incik , arpacık soğanları zeytinyağıda ilave ederek tencereye koyalım. Üzerine defne yaprağı atalım. 2 su bardağı suyu da ekleyerek kaynamaya alalım. İncikler ve buğday yumuşamaya başlayınca ateşten alalım. Hvuç ve patatesi küp küp doğrayalım. Patataes , havuç ve baharatlarıda ekleyerek sebzelerinde pişmesini sağlayalım. Altını kapattıktan sonra limon suyunu atalım servis esnasında maydanoz ile süsleyelim.
Afiyet Olsun :)