Zeytinli Makarna

Malzemeler ;

  • 1 paket makarna
  • 50 gram siyah zeytin
  • 6 kaşık zeytinyağ
  • 1 kutu domates salçası
  • 1 fincan et suyu
  • yarım bardak sirke
  • 4-5 fesleğen yaprağı
  • 1 diş sarımsak

Makarnamıyı güzelce haşlanır. Ayrı bir yerde tavaya 6 çorba kaşığı zeytinyağ konur içine 1 diş sarımsak atılıp tava kuvvetli bir ateşe konuır. Yağ kızınca sarmısak kevgirle çıkarılıp atılır. Küçük bir kutu domates salçası 1 fincan et suyunda veya ılık suda eritildikten sonra tavadaki yağın içine dökülür. Çekirdekleri çıkarıldıktan sonra 50 gr siyah zeytin ile ince ince doğranmış 4-5 fesleğen yağrağı tavadaki salçaya katılır. Yarım bardak sirke de ilave edildikten sonra salça hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Makarna haşlandıktan sonra süzülüp üzerine salça sosu dökülür. Kevgirle harmanlandıktan sonra servis tabağına dökülür. Üzerine 1-2 adet çekirdeksiz siyah zeytin konup arzuya göre rendelenmiş kaşar ile servis edilir.

Afiyet Olsun :)