Yufkalı Madalyon

Malzemeler ;

  • 6 dilim bonfile madalyon
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yufka

Sosu için ;

  • 2 kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 4 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • tuz , karabiber
  • 5-6 dal maydanozYufkalarımızı kare şekilde parçalara ayırıp yağlanmış tepsiye dizelim. 170 derecelik ısıtılmış fırında kızarana kadar tutalım. Bonfilelerimizi zeytinyağda 4 kızarana kadar çevirerek pişirelim. Hazırladığımız domates sosuna bonfileleri koyup birlikte 10 dakika pişirelim. Kızarmış yufkaların arasına bonfileleri yerleştirip üzerine sosu gezdirip maydanoz ile süsleyerek servis edebiliriz.Domates sosunun hazırlanışı ;

    Zeytinyağda sarımsak ve salçayı kavuralım. Doğradığımız domates ve soğanları ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirelim. Son olarak karabiber ve tuz serperek karıştıralım.

    Afiyet Olsun :)