Yufka Böreği

Malzemeler :

  • 750 gr kuşbaşı dana veya kuzu eti
  • 2 adet kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 adet yufka
  • 1 tane domates
  • 2 diş sarımsak
  • yarım demet dereotu
  • kekik tuz karabiber
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çarliston biber

Soğanımızı tereyağ ile kavuralım ve etlerimizi içerisine atalım. Etler suyunu çekip salıncaya kadar kavuralım. Dereotu , maydanoz ve sarımsağı da ince ince kıyalım. Biberleride julyen doğrayalım. Domateside soyup püre haline getirip etlerin içerisine atalım. 40 dk yakın etleri pişirdikten sonra tuz ve kararbiberide ekleyelim. Etlerin kaynama aşamasında gerekirse suda ekleyebiliriz. Yufkaları 4 e bölelim. Hazırladığımız içi yuvarlak kısımlara koyalım ve rulo şeklinde saralım. Rulo yufkaları gül şeklinde saralım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişirelim. Sıcak olarak servis edelim.

Afiyet Olsun :)