Yoğurt Nasıl Mayalanır?

388035_3480854148676_539131752_n

MALZEMELER

  • 1 lt. organik süt
  • 1 yemek kaşığı organik yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • bir fiske tuz

YOĞURT NASIL MAYALANIR?

  • Öncelikle sütünüzü 5 dakika boyunca kaynatın.Paket sütlerle yoğurt mayalanmaz.
  • Kaynayan sütü ılımaya bırakın
  • Ara sıra sütün sıcaklığını kontrol edip,fazla ılımasına müsade etmeyin.
  • Sütün içine küçük parmağınızı batırıp kontrol edin.Eğer süt elinizi rahatsız edecek bir sıcaklığa gelmişse tamamdır.Çok ılık olursa süt mayalanmaz.
  • Bir kaseye bir yemek kaşığı ev yoğurdunu koyunüzerine şeker ve tuzu da atıp karıştırın.İçine biraz sütten koyup iyice çırpın.
  • Sütün içine döküp,maya her yerine dağılana kadar karıştırın.
  • Kenarlarını bir atkı veya ısısını muhafaza edecek bir bezle sarın.Yazın çok sarmayın ki,yoğurt fazla sulanmasın.
  • Üzerine delikli bir süzgeç veya un eleği gibi hava aldıracak bir kap ile kapatın.
  • Onun üzerinede bir bez örtün.Kenarlarını bastırın
  • 3-4 saat sonra üzerini açıp kontrol edin.mayalanan yoğurdu hemen buzdolabına kaldırın ki sulanmasın.
  • Tercihen 24 saat sonra yoğurdunuzu kullanabilirsiniz.