Yoğurt Nasıl Mayalanır?
MALZEMELER
- 1 lt. organik süt
- 1 yemek kaşığı organik yoğurt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- bir fiske tuz
YOĞURT NASIL MAYALANIR?
- Öncelikle sütünüzü 5 dakika boyunca kaynatın.Paket sütlerle yoğurt mayalanmaz.
- Kaynayan sütü ılımaya bırakın
- Ara sıra sütün sıcaklığını kontrol edip,fazla ılımasına müsade etmeyin.
- Sütün içine küçük parmağınızı batırıp kontrol edin.Eğer süt elinizi rahatsız edecek bir sıcaklığa gelmişse tamamdır.Çok ılık olursa süt mayalanmaz.
- Bir kaseye bir yemek kaşığı ev yoğurdunu koyunüzerine şeker ve tuzu da atıp karıştırın.İçine biraz sütten koyup iyice çırpın.
- Sütün içine döküp,maya her yerine dağılana kadar karıştırın.
- Kenarlarını bir atkı veya ısısını muhafaza edecek bir bezle sarın.Yazın çok sarmayın ki,yoğurt fazla sulanmasın.
- Üzerine delikli bir süzgeç veya un eleği gibi hava aldıracak bir kap ile kapatın.
- Onun üzerinede bir bez örtün.Kenarlarını bastırın
- 3-4 saat sonra üzerini açıp kontrol edin.mayalanan yoğurdu hemen buzdolabına kaldırın ki sulanmasın.
- Tercihen 24 saat sonra yoğurdunuzu kullanabilirsiniz.