Yoğurt Çorbası

Malzemeler ;

  •  150 gram yoğurt
  • 6 su bardağı et suyu
  • 4 çorba kaşığı margarin
  • yarım su bardağı pirinç
  • 1 kahve fincanı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane

Pirinci yıkayıp tencereye koyalım. İçerisine 6 bardak et suyumuzu ilave edelim ( et suyu olmak zorunda değildir lezzet açısından fark yaratmaktadır). Tuzuda ekleyerek yarım saat kaynamaya bırakılır. Başka bir tencerede yağ eritlirek un ilave edilir. Unu kavurduktan sonra kaynayan su yavaş yavaş ilave edilir. Çırpma teli ile sürekli karıştırırsanız topaklanmayı önlemiş olursunuz. Kuru naneyi de ekleyerek çorbamız hazır hale gelir.

Afiyet Olsun :)