Vişneli Sütlaç
Malzemeler;
- 1 lt. Süt
- 1 Su bardağı krema
- 1 Su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı pirinç
- 2 Çorba kaşığı mısır nişastası
- 3 Çorba kaşığı vişne
- 1 Yumurta sarısı
Hazırlanışı;
Çekirdekleri çıkarılmış vişneleri, sütlaç kaplarına yerleştirelim. Kapları tepsiye dizelim. Pirinçleri iyice haşlayalım. Sütlaç tenceresine sütü dökelim. Haşlanmış pirinci ekleyelim. Toz şekeri, kremayı ve yumurta sarısını da ilave edip, çırpma teliyle karıştırıp pişirelim. Mısır nişastasının üzerine 1 çay bardağı soğuk su döküp kaşık ile karıştırıp dökelim. Sütlaç kaynamaya başlayınca içine ilave edelim. Kaynayan sütlaçı kaselere ilave edelim. Fırın tepsisinin yarısına soğuk su dökelim. Önceden ısıtılmış 220c'lik fırında pişirelim. Sütlaçların üzeri kızarınca fırından alalım ve soğuk olarak servis edebiliriz.
Afiyet Olsun :)