Vişneli Parfe
Malzemeler ;
- 4 yumurta akı
- yarım su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- yarım su bardağı şeker
- 1 paket klasik bisküvi
- 100 gr vişne ya da kiraz
- 100 gr. üzüm
- 100 gr. mürdüm eriği veya muz
Yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpalım. Şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edelim. Ayrı bir yerde krem şantiyi krema haline getirelim. Krem şantiye yumurta aklarını , çekirdekleri çıkarılmış vişneleri , parçalara ayrılmış meyveleri , kırılmış bisküvileri ekleyeli. Bir kalıba folyoyu serelim içine parfe harcını dökelim buzlukta donana kadar bekletelim. Donduktan sonra buzluktan çıkarıp ters çevirerek çıkartalım. Üzerinden folyoyuda alarak dilimleyelim ve servis edelim.
Afiyet Olsun :)