Vişneli Ekmek Tatlısı
Malzemeler ;
- 6 dilim kalın tost ekmeği
- 75 gr tereyağı veya margarin
- 600 gr vişne
- 2 su bardağı şeker
- 100 gr kaymak
- Nane yaprağı
Hazırlanışı;
Tost ekmeklerin kenarlarını kesip önlü arkalı kızartalım ve iki tarafına yağ sürelim. Vişneleri ayıklayalım , çekirdeklerini çıkaralım ve vişne suyunu bir kapta toplayalım. Vişne suyunun içerisine 3 bardak su ve toz şekeri ekleyip kaynatın , 2-3 dk daha kaynatmaya devam edin. Isıya dayanaklı bir kabın içerisinde 3 dilim ekmeği dizin. Önce şerbeti ekmeklerin üzerine dökelim. Sonra vişneleri dökelim. Diğer ekmekleride üzerine ekleyin ve kalan şerbetide üzerine dökün. Tepsinin ağzını folyo ile kapatın ekmekler vişne suyunu çekene kadar bekleyin. Ekmekleri arzuya göre kesin üzerine kaymak koyun ve nane ile süsleyin.
Afiyet Olsun :)