Tombak Yahnisi
Tombak Yahnisi tarifi.
Malzemeler
- 1 Kg. Kuzu İncik
- 4 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 2 Adet Kuru Soğan
- 4 Adet Pırasa
- 2 Adet Havuç
- 1 Adet Limon Suyu
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Ezilmiş Sarımsak
Üzerine;
- 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydonoz veya 3-4 Dal Taze Kekik
- Tuz
Yapılışı ;
İncikleri çevirerek tereyağında kızartın. Pırasa, havuç, ve soğanı küp şeklinde doğrayın. Baharatlar, limon suyu, sarımsak, sebzeler ve inciklerle kalan tüm malzemeyi güvece koyun. Kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Taze kekik veya maydonoz serperek servis yapın.
Afiyet Olsun :)