Terbiyeli Patlıcan Çorbası Tarifi

Creamy roasted eggplant, parsnip and carrot soup w- crumbled gorgonzola and fresh thyme.

 

TERBİYELİ PATLICAN ÇORBASI

Malzemeler

2 közlenmiş patlıcan

1 su b. mısır

1 su b. et suyu

tuz

su

TERBİYESİ İÇİN:

1 kase yoğurt

2 çorba k. un

1 yumurta sarısı

2 diş sarımsak

yarım limon

ılık su

ÜZERİ İÇİN:

nane

tereyağı

HAZIRLANIŞI:

Tencereye et suyunu ve sıcak suyu döküyoruz. Patlıcanı doğruyoruz. Patlıcanı ve mısırı ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Terbiyesi için, yoğurdu bir kaseye koyuyoruz. Unu, yumurta sarısını ilave ediyoruz.

Sarımsağı içine rendeliyoruz. Limonun suyunu sıkıyoruz. Hepsini çırpıyoruz ve ılık suyla kıvamını açıyoruz. Tencerede kaynayan sudan da koyarak yavaş yavaş karıştırıyoruz. Terbiyeyi de yavaş yavaş çorba tenceresine döküyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz.

Kıvamı ortaya çıkana kadar kaynatıyoruz. Servis tabağına döküyoruz. Tereyağını eritip içine nane atıyoruz ve çorbanın üzerine gezdirerek servis ediyoruz.