Tavuklu Sebzeli Pilav
- 4 adet tavuk budu (yaklaşık 300-350 gr)
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı iri pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Terbiyeleyip pişirdiğimiz tavuk butlarını biraz yağla karıştırıp fırında kızartılır. isterseniz tavada da kızartabilirsiniz.
Orta boy bir tencereye tereyağı konup ısıtılır. İçine önce ufak doğranan yeşil ve kırmızı biberler konur, 1-2 kez karıştırılır. Ardından yemeklik doğranan soğan atılıp rengi dönünceye kadar sotelenir. Soyulan ve küp şeklinde doğranan domatesler ilave edilir. Biber salçası eklenip karıştırılır. Üzerine 3-4 bardak sıcak tavuk suyu boşaltılır (bulgurunuzun cinsine göre bu miktar değişebilir). Kaynayınca, pilavlık bulgur, daha önce tavukla birlikte pişen doğranmış soğan ve havuç katılır. Bulgurlar açılıp yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çekince pişmemişse sıcak su, varsa tavuk suyu eklenir. Ocaktan alınca pilavın üzerine tavuk etleri eklenir ve karabiber serpilerek sıcak servis yapılır.