Tavuklu Bohça Böreği

Malzemeler ;

  • 3 yufka
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta sarısı

içi için ;

  • yarım haşlanmış tavuk göğüsü
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • tuz , karabiber

Haşlanmıış tavuk göğüsünü kemiklerinden ayırıp didelim. Tavaya sıvıyağı alalım. Unuda ekleyip sararana kadar hafifçe karıştıralım. Azar azar sütü ekleyip koyulaşana kadar karıştıralım. Tuz , karabier ve tavuk etinide ekleyip karıştıralım. Yufkayı masaya serelim üzerine sıvıyağ ve suyu fırça yardımı ile sürelim. Yufkanın karşılıklı kenarlarını hafifçe üst üste gelecek şekilde kapatalım. Üzerine tekrar su ve sıvıyağ sürelim. Yufkanın kapatılmayan iki kenarınıda kapatalım. Kare şekline gelen yufkayı 4'e bölüp kareler elde edelim. . Ortalarına harcı koyalım ve köşelerden katlayarak kapatalım. Diğer yufkalarıda aynı şekilde yapalım. 220 derecelik fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun :)