Tartöletler

Nefis Tartöletler tarifi

Hamur için ;

  • 300 gram un
  • 150 gram margarin
  • 1 yumurta
  • tuz
  • 2-3 çorba kaşığı kadar soğuk su

Harcı için ;

  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram ton balığı
  • 200 gram krema
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Galeta unu  veya kurutulmuş ekmek ufağı
  • 1 diş sarımsak

Hazırlanışı;

Biberlerimizi ve sarımsaklarımızı ufak ufak doğruyoruz. 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile biberimizi ve sarımsağı kavuruyoruz. Bir süre kavurup soteledikten sonra içerisine karabiber , maydanoz ve suyunu süzdüğümüz ton balığını içerisine katalım. Bir miktar ekmek ufağı serpiştirelim. Ardından krema ve yumurtayı ilave edelim. Ayrı bir yerde de hamur için un , yumurta , tuz , su ve kü şeklinde doğradığımız margarinleri yoğuralım. Hamurumuzu yarım saate yakın dinlendirelim. Tartölet kalıplarını yağlayıp hamurumuzu içerisine yayalım. Üzerine alüminyum folyo sarıp folyo üzerine pirinç koyarsak kabarmasını önleyelim. 220 derecelik ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirelim. Fırından aldıktan sonra folyoyu çıkarıp hazırladığımız harcı içerisine ekleyelim. Tekrar fırına koyalım kızarana kadar 200 derecelik fırında hamurumuz kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun :)