Tartöletler
Nefis Tartöletler tarifi
Hamur için ;
- 300 gram un
- 150 gram margarin
- 1 yumurta
- tuz
- 2-3 çorba kaşığı kadar soğuk su
Harcı için ;
- 3-4 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 adet yumurta
- 100 gram ton balığı
- 200 gram krema
- Zeytinyağı
- Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Galeta unu veya kurutulmuş ekmek ufağı
- 1 diş sarımsak
Hazırlanışı;
Biberlerimizi ve sarımsaklarımızı ufak ufak doğruyoruz. 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile biberimizi ve sarımsağı kavuruyoruz. Bir süre kavurup soteledikten sonra içerisine karabiber , maydanoz ve suyunu süzdüğümüz ton balığını içerisine katalım. Bir miktar ekmek ufağı serpiştirelim. Ardından krema ve yumurtayı ilave edelim. Ayrı bir yerde de hamur için un , yumurta , tuz , su ve kü şeklinde doğradığımız margarinleri yoğuralım. Hamurumuzu yarım saate yakın dinlendirelim. Tartölet kalıplarını yağlayıp hamurumuzu içerisine yayalım. Üzerine alüminyum folyo sarıp folyo üzerine pirinç koyarsak kabarmasını önleyelim. 220 derecelik ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirelim. Fırından aldıktan sonra folyoyu çıkarıp hazırladığımız harcı içerisine ekleyelim. Tekrar fırına koyalım kızarana kadar 200 derecelik fırında hamurumuz kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun :)