Tandır Yemeği

Malzemeler ;

6 tane dana pirzola

1 adet sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

5 diş sarımsak

3-4 dal taze kekik

1 çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 çorba kaşığı biber salçası

1 su bardağı süt

2 çorba kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber

2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz üzeri için kullanılabilir.

Pirzolaları ezelim. Sarımsak , kekik , sıvıyağ , biber salçası , şeker , yoğurt , süt , karabiber ve pul biberle hazırladığımız sos ile ezdiğimiz etlerimizi ovalım. Üzerini kapatalım ve bir gece buzdolabında bekletelim. Ertesi gün fırın tepsimize etimizi alalım. Üzerine tuzu serpelim. Sarımsağımızı ikiye kesip etimizin üzerine sürelim. Etimizi folyo ile sarıp paket şekline getirelim. 200 derecelik ısıtılmış fırında 3,5 saate yakın pişirelim. Paketi açtıktan sonra kızarana kadar biraz daha pişirelim. Üzerini arzuya göre maydanoz ile süsleyip servis edebiliriz.

Afiyet Olsun :)