Talaş Böreği
Malzemeler ;
- 2 paket milföy hamuru
- 1 büyük soğan
- 1 orta boy patates
- 1 havuç
- 1 kabak
- 50 gr bezelye
- 150 gr kuşbaşı et
- 2 çorba kaşığı yağ
- maydanoz , tuz
- karabiber
- 1 yumurta sarısı , çörek otu
Bir tencereye eti 2 çorba kaşığı yağı ince doğranmış soğanı koyalım. Et suyunu çekene kadar kavuralım. Sebzelerimizi doğrayıp ilave edelim. Dibinin tutmaması için 5 dk 1 karıştıralım. Milföyü 8 eşit parçaya bölelim. Oluşturduğumuz karelerin ortasına harcı yerleştirelim ve uçlarını su ile nemlendirip karşı köşe ile birleştirelim. Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu sürüp kızgın fırında 30 dk pişirelim.
Afiyet Olsun :)