Talaş Böreği

Malzemeler ;

  • 2 paket milföy hamuru
  • 1 büyük soğan
  • 1 orta boy patates
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 50 gr bezelye
  • 150 gr kuşbaşı et
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • maydanoz , tuz
  • karabiber
  • 1 yumurta sarısı , çörek otu

Bir tencereye eti 2 çorba kaşığı yağı ince doğranmış soğanı koyalım. Et suyunu çekene kadar kavuralım. Sebzelerimizi doğrayıp ilave edelim. Dibinin tutmaması için 5 dk 1 karıştıralım. Milföyü 8 eşit parçaya bölelim. Oluşturduğumuz karelerin ortasına harcı yerleştirelim ve uçlarını su ile nemlendirip karşı köşe ile birleştirelim. Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu sürüp kızgın fırında 30 dk pişirelim.

Afiyet Olsun :)