Sütlü Nuriye Tarifi
MALZEMELER
Hamuru için:
4 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuz
ŞERBETİ İÇİN:
5 su bardağı şeker
2,5 bardak su
1,5 bardak süt
(Şerbetin tamamını süt ilede yapabilirsiniz)
AÇMAK İÇİN:
Nişasta
İÇİ İÇİN:
Dövülmüş fındık
ÜZERİNE:
250 gram tereyağ veya margarin
YAPILIŞI: Unu eleyip ortasını açın.Unun ortasına yumurtayı kırın,sütü,yağı,sirkeyi ve tuzu koyup karıştırarak unu yavaş yavaş bu sıvı karışıma yedirerek yoğurun.Kulak memesinden biraz sert olacak üstüne ıslak bez serip 20 dakika buzdolabında dinlendirin.Hamuru üçe bölüp her parçayı 14 parçaya bölün.Her 14 yumağı nişastayla tabak büyüklüğünde açın aralarına bol nişasta serpin ve üst üste dizin.en üstteki hamura nişasta atmayın.Hamurlara elinizle bastırın.(3 tane 14 katlı hamurunuz olacak.)14 katlı hamuru tepsi büyüklüğünde açın.Yağlanmış tepsiye ilk hamuru yayın ve fındığın yarısını dökün.2. ve 3. hamurları aynı şekilde açıp aralarına fındık döküp, dilimleyin.En üste margarini eritip dökün.170 derecede üstleri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkan tatlı soğuduğunda şerbeti hazırlayın.Şeker ve suyu iyice kaynatın kaynayınca sütü ilave edip altını kapatın.
SOĞUYAN TATLIYA SICAK ŞERBETİ DÖKÜN.
*HAZIR BAKLAVA YUFKASIYLA SÜTLÜ NURİYE*
MALZEMELER
20 yaprak baklavalık hazır yufka
1 kase fındık
150 gram tereyeğı
ŞERBETİ İÇİN:
5 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
YAPILIŞI:
Şerbeti için tencerye 5 su bardağı süt üzerine 2,5 su bardağı su ve 1,5 su bardağı süt ilave ederek şerbet hazırlayıp soğumaya bırakın. Tezgaha 10 yaprak baklavalık yufkayı serin. Üzerine yuvarlak tepsi alın ve tepsi eninde kesin.Fırın tepsisine yuvarlak kesilmiş yufkaları aralarına tereyağı sürerek tepsiye alın üzerine kalan parça yufkaları serpiştirin. Üzerine kırılmış fındıkları ekleyin. Üzerine kalan 10 adet baklavalık yufkayı da aynı şeklide ilave edin.
Üzerine kalan eritilmiş tereyağını ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen tatlınızın üzerine şerbetini dökerek servis edin.