Sütlaç Tatlısı
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 litre su
- 2 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
- 1 buçuk yemek kaşığı pirinç unu
Hazırlanışı
Öncelikle yapmamız gereken pirinçleri yıkamak olacak daha sonra deri bir tencereye alarak üzerine 1 litre suyumuzu döküp ocağı yakıyoruz. Pirinçler kaynamaya başlayınca ocağı hafif kısarak suyunu çekmesini bekliyoruz. Pirinçler suyunu çekince 1 litre sütümüzü ekleyerek tekrar kaynamaya bırakıyoruz. Bu arada karıştırmayı ihmal etmeyelim ki dibi tutmasın. Ayrı bir yerde 1 bardak suda 1 buçuk kaşık pirinç ununu ezerek kıvama gelmesini sağlayalım. Kaynayan sütten pirinç ununu hazırladığımız bardağa az miktarda süt alalım ki pirinç ununu tencereye döktüğümüzde daha rahat karışsın. Ardından pirinç unu ile hazırladığımız karışımı da tencereye dökelim. Daha sonra toz şekeri de ilave ederek 5-10 dk bekleyip altını kapatalım.
Arzunuza göre ister sıcak ister soğuk ikram edip yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)