Sultan Kebabı

Malzemeler ;

  • 250 gr kuşbaşı et
  • 2 adet yufka
  • 100 gr bezelye
  • 1 tane patates
  • 1 tane kabak
  • 1 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • çay bardağının çeyreği kadar sıvıyağ
  • Tuz ve karabiber

Domates sosu için ;

  • 2 tane domates
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • yarım çay bardağı su
  • tuz

Beşamel sos için ;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 100 gr kaşar rendesi

Etlerimizi haşlayalım. Bir tencerede sıvıyağ döküp etlerimizi ve soğanlarımızı kavuralım. Tencereye bezelyeleri , doğradığımız havucu , kabakları , patatesi , etleri , sebzeleri ekleyelim. Üzerlerini 2 parmak kapatacak şekilde suyu ilave edelim. Ağır ateşte etler yumuşayana kadar kaynatalım. Ateşten aldıktan sonra baharatını ve tuzunu ekleyelim.

Yufkalarımızı enine boyuna 1 yufkadan 4 eşit parça elde edelim. 2 Parçamızı kaseye oturtup fazla kenarlarını dışarıya taşıralım. İçerisine suyunu süzerek pişirdiğimiz yemeğimizden döküp yufkanın kenarlarını üzerine kapatalım. Kasemizi ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizelim. Bu işlemi malzemelerimiz bitene kadar tekrarlayalım.

Beşamel sosumuz için de tavaya yağımızı alalım unu sürekli karıştırarak ekleyelim. Sıcak sütü ve tuzu da ekleyip sos koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Yufka bohçalarının üzerine sosumuzdan koyup üzerine de kaşar rendesi yapalım ve fırına verelim. 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Arzuya göre domates sosu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)