Soslu Fırın İncik
Malzemeler ;
- 4 adet kuzu incik
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 5 dal maydanoz
- 2 tatlı kaşığı kekik
- tuz ve karabiber
- bir prtakalın yarısının kabuğu
- yarım limon kabuğu
- 4 diş sarımsak
- 5 adet doğranmış domates
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet kuru soğan
- 2 su bardağı et suyu
- tercihe göre süslerken kullanmak için maydanoz
İncikleri temizleyelim. Baharatları , ince kıyılmış maydanozları , tuzu 4 kaşık zeytinyağı ile kavuralım. Bu karışımı inciklerin üzerine döküp 2 saat dinlendirelim. Sarımsakları doğrayalım.Soğanıda hafif iri şekilde doğrayalım. Geriye kalan 2 kaşık zeytinyağı ile fırın tepsisini yağlayalım ve incikleri tepsiye alalım. Üzerine döktüğümüz karışımın dökülmemesini sağlayalım.Tepsiyi fırına verelim üzerine limon ve portakal rendesinide dökelim. 30 dakika kadar 220 derecelik fırında pişirelim. Pişme süresi içerisinde fırın tepsisinde ki sostan etlerin üzerinde gezdirelim. Domates ve kırmızı biberide doğrayıp soğan ve et suyu ile birlikte fırın tepsisine dökelim. Yarım saat daha pişirelim ve fırından çıktıktan sonra istersek maydanoz ile süsleyip servis edebiliriz.
Afiyet Olsun :)