Somon Tepside

Malzemeler ;
- 1 adet somon balığı (fileto)
- 1 adet soğan
- 5-6 defne yaprağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 limon
- 8-10 tane biber
- 1 demet dereotu
Sosu için ;
- 1 çorba kaşığı hardal
- 3 çorba kaşığı maydanoz
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 limon suyu
- Tuz
Bir tnecerede dilimlenmiş soğanı , dilinlenmiş limonu , defne yapraklarını , zeytinyağını , tane karabiberleri dereotunu ve tuzu koyalım. Üzerine somon filetoları dizelim. Malzemenin üzerini aşmayacak kadar sıcak su ilave edelim. Tencerenin kapatıp kısık ateşte pişirelim. Filetoları ters düz ederek pişirmeye çalışalım. Bir kapta hardalı , mayonezi , şekeri , limon suyunu ve karabiberi karıştırıp balıkların üzerinde gezdirip servis edelim.
Afiyet Olsun :)